Dobri zakoni neophodni za dalju borbu protiv kriminala i korupcije
Objavljeno: 14, Oktobar 2022.
No available translations found

Podgorica, (MINA) –Usvajanjem zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću Crna Gora bi poslala jasnu poruku da je odlučna da ide korak dalje u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Kako je saopšteno iz njegovog resora, ministar Adžić je na Regionalnoj konferenciji “Efektivno oduzimanje imovine stečene kriminalnom djelatnošću u skladu sa evropskim standardima” kazao da su dobra zakonska rješenja neophodna za dalju borbu protiv kriminala i korupcije.

“Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću jedan je od ključnih normativnih akata u ovoj borbi, koja je imperativ na evropskom putu”, naveo je ministar Adžić.

On je kazao da su napori Crne Gore u borbi protiv svih oblika kriminala prepoznati u ovogodišnjem izvještaju Evropske komisije.

“Tome je, svakako, doprinijela i kvalitetna saradnja sa međunarodnim partnerima, kao i dinamična međuinstitucionalna kooperacija na nacionalnom nivou, u okviru sistema bezbjednosti, a i na širem državnom planu”, rekao je ministar Adžić.

On je naveo da o tome svjedoče i brojevi, te dodao da su tako dobri rezultati zabilježeni u prošloj nastavljeni i tokom ove godine.

“Brojne aktivnosti na planu sprečavanja kriminalnih djelatnosti su unaprijeđene”, kazao jeministar .

Ministar Adžić je istakao da je u posljednje dvije godine zaplijenjeno sedam puta više narkotika nego u deset godina prije toga.

“Svakako da bi usvajanjem ovog zakona Crna Gora poslala jasnu poruku da je odlučna da ide korak dalje kada je u pitanju borba protiv svih oblika kriminala i korupcije, jer bi se na ovaj način spriječilo enormno bogaćenje pojedinaca na račun građana i države”, rekao je ministar Adžić.

Time bi se, kako je kazao, smanjila ograničenja koja su imali tokom borbe sa kriminalnim aktivnostima, a rezultati bi bili još bolji i vidljiviji.

Izvor: https://mina.news/vijesti-iz-crne-gore/drustvo/dobri-zakoni-neophodni-za-dalju-borbu-protiv-kriminala-i-korupcije/